Tom, een SMS-kindje in de praktijk
  Home
  Het Syndroom
  Mijn verhaal
  Mijn dagboek
  Foto's
  Contacteer ons
  Gastenboek
  Interessante links

Mijn verhaal

Tom werd geboren met aan elke hand een zesde vingertje. 'Niets speciaals, dat komt nog voor. We binden dat gewoon af.' Die mededeling van de gynaecologe en de pediater die het eerste onderzoek deed, moest ons gerust stellen.

Een week later liep de algo-gehoortest van Kind en Gezin verkeerd af. En nog maar eens testen. En nog maar eens testen... Diagnose van Kind en Gezin: "Uw kindje is doof of zwaar gehoorgestoord." En of we al een adres wilden van een werkgroep van ouders met gehoorgestoorde kinderen? En we moesten niet ongerust zijn: men kan al veel vandaag.
Van vochtproblemen achter het oor had men blijkbaar nog niet gehoord. Tom zijn oortjes werden doorprikt en hij leverde een bijna perfecte gehoortest af in het ziekenhuis.

Een half jaar later werd duidelijk dat hij niet ontwikkelde zoals zijn zus indertijd en de kindjes van zijn leeftijd die wij in onze directe omgeving hebben. Maar een jongetje is daar soms trager in dus werden we overal gerust gesteld. Maar de mama voelde dat er iets mis was en wou weten wat er scheelde. De papa was iets geruster want hij had als baby iets gelijkaardigs doorgemaakt.

Na een omweg via het revalidatiecentrum van Sint-Lievens-Poort (die onze vraag au sérieux namen) en via een andere arts kwamen we terecht in het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen van het UZ Gent. Een jaar later viel het verdict.

Ondertussen krijgt Tom 3 maal per week ontwikkelingskiné en komt de thuisbegeleidingsdienst 'De Kangoeroe' aan huis.

Vanaf 29 januari 2007 gaat Tom elke dag naar het semi-internaat van het dienstverleningscentrum Heilig Hart en naar de B.O.-school Ter Leie. De thuisbegeleiding werd stopgezet.

Een meer gedetailleerd verhaal komt er nog wel eens... Voorlopig moeten jullie het hiermee doen. Het schrijven van zo'n verhaal is uiteraard niet evident. Alle vragen en twijfels van toen komen weer naar boven en dit terwijl het verdict nog niet verwerkt is.
Maar het zal ook een verhaal worden van steun vinden bij vrienden... want die zijn er en we zijn er hen dankbaar om!