Tom, een SMS-kindje in de praktijk
  Home
  Het Syndroom
  Mijn verhaal
  Mijn dagboek
  Foto's
  Contacteer ons
  Gastenboek
  Interessante links

Het Syndroom

Het Smith-Magenis syndroom wordt veroorzaakt door een deletie (= een stukje dat ontbreekt) van de korte arm van het chromosoom 17. Het syndroom kan geklasseerd worden binnen de mentale handicaps  en manifesteert zich vooral gedragsmatig (druk, aandacht opeisend, snel driftbuien met soms agressie naar zichzelf of anderen). Verdere verschijnselen zijn: trage ontwikkeling, trage groei, verhoogde pijndrempel, afwijkend slaappatroon, verminderde weerstand,...)
Kinderen met het Smith-Magenis syndroom hebben een innemende en sympathieke persoonlijkheid. Ze hebben vaak een schattig gezicht met een ondeugende blik in de ogen. Als gevolg van hun taalachterstand praten ze doorgaans op een grappige manier.
Ze genieten van aandacht en je kunt heel goed contact met ze hebben. Vooral aandacht van volwassenen vinden ze erg prettig en dat laten ze ook blijken. Ze zijn goed in het onthouden van namen en kunnen je daarmee ook aanspreken. Ook andere sociaal goed in de markt liggende uitdrukkingen (zoals "dank u wel") kunnen ze op een gepast moment uitspreken. (Bron)

Er is op het wereldwijde web al één en ander te vinden omtrent het Smith-Magenis Syndroom (SMS). Kijk hiervoor zeker eens bij de links.

Persoonlijk hadden wij heel veel aan het themanummer (mei 2003) dat de Nederlandse Federatie van Ouderverenigingen (nu VG Belang)  besteedde aan dit syndroom. Het geheel is zeer leesbaar en doorspekt met 4 praktijkgevallen. Je begint best met de laatste bladzijde die een overzicht geeft. En als het je écht interesseert dan lees je de rest maar. 

Even technisch: het bestand is in pdf-formaat, is 449 kb zwaar (je kan dus wel even moeten wachten vooraleer je het te zien krijgt) en je hebt Acrobat Reader nodig om het te kunnen openen. Dit staat meestal reeds op je pc en anders haal je het hier.

Ondertussen verschenen nog specials rond SMS. Je kan de nummers nalezen op de site van
of bestellen bij VG Belang.

Wie problemen ervaart bij het downloaden van bovengenoemde, kan terecht op volgende site.